Anul 2015

Scopul acestui proiect este valorificarea scenică a folclorului românesc prin evoluţia soliştilor vocali şi ansamblurilor de cântece şi dansuri din Ialomiţa la festivalurile internaţionale de folclor.
Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ a primit în anul 2015 mai multe invitaţii de participare la evenimente culturale internaţionale (la festivaluri în Turcia, Polonia, Italia, Franţa, Portugalia, Macedonia, Bulgaria). Acestea însă nu au putut fi onorate din motive obiective.
La propunerea şi recomandarea instituţiei noastre ansamblul folcloric „Valurile Dunării“ din Giurgeni a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Veles – Macedonia (29 iunie – 5 iulie), iar ansamblul folcloric „Doruleţ“ din Făcăeni a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Sile – Turcia (8-16 august).
Managerul instituţiei Cristian Obrejan a participat în calitate de membru al juriului la Festivalul Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară „Prezintă Orchestra FOLCLOR“ de la Chişinău – Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în 4 etape şi s-a desfăşurat pe întreg parcursul anului 2015, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici“. La ultima etapă a acestui festival Dl. Cristian Obrejan a acordat un premiu special din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa unuia dintre câştigători.