Festivalul naţional de folclor „DOINA BĂRĂGANULUI“ – ediţia a III-a – 10 – 11 august 2017 – PRESELECŢIE

Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa anunţă organizarea preselecţiei pentru participarea la Festivalul naţional de folclor „Doina Bărăganului“, ediția a III-a.

Preselecţia se va desfăşura în data de joi, 29 iunie 2017, între orele 10.00-16.00, la Centrul Cultural „Ion Manu“, Strada 23 August, Nr. 8, Otopeni (Ilfov).

Telefon de contact: 0243/231151. Neparticiparea la preselecţie atrage după sine neparticiparea la concurs.

Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din întreaga ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 şi 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.

Repertoriul va cuprinde:

–  o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;

– o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.

Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Bdul. Matei Basarab, nr. 22, 920022, Slobozia, Ialomiţa – telefon/fax 0243-23-11-51, sau mail: contact@traditieialomita.ro; ccp_il@yahoo.com.

În urma prestaţiei artistice de la preselecție vor fi calificaţi pentru faza finală a festivalului un număr de 12 concurenţi din ţară.

Taxa de înscriere este în sumă de 30 lei, nerambursabilă, iar cazarea, masa şi c/v transportului, pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi.

La festival judeţul Ialomiţa va fi reprezentat de 2 concurenţi, selectaţi în urma unei competiţii judeţene, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Detalii suplimentare pot fi obţinute pe site-ul festivalului: www.festivaluldoinabaraganului.ro sau de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, telefon/fax 0243-23-11-51.