Festivalul internațional de folclor „IFF Burgas“, ediția 45, 21-25 august 2017

În perioada 21-25 august 2017 ansamblul „Doina Bărăganului“ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița a participat la cea de-a 45-a ediție a Festivalului internațional de folclor „IFF Burgas“ din Bulgaria.
Invitația la acest eveniment a venit din partea Municipalității orașului Burgas, fiind a doua oară când ansamblul ialomițean este invitat la acest important festival internațional.
Festivalul „IFF Burgas“ este cel mai vechi festival de folclor din Bulgaria care reunește anual ansambluri folclorice din întreaga lume.
Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile și a cuprins în program parade ale costumului popular, work-shopuri, expoziții de artă populară tradițională, întâlniri oficiale cu reprezentanți ai autorităților locale și spectacole artistice desfășurate simultan în pe scene în aer liber în diferite locații din Burgas și localități învecinate.
Alături de ansamblul „Doina Bărăganului“ au participat oaspeți din India, Vietnam, Sudan, Georgia, Slovacia, Rusia, Polonia, Grecia, Germania, Serbia, Bulgaria.