Trofeul Tinereții, Amara

Festivalul-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul tinereții“ – Amara
Ediția 51, 4-5 august 2018

Smiley - recital

Picture 30 of 30

În organizarea Consiliului Local Amara, Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrului Judeţean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa și a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa, în perioada 4-5 august 2018 s-a desfășurat la Grădina de Vară din Amara cea de-a 51-a ediție a Festivalului-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul tinereții“ – Amara.
Prima zi a festivalului a fost dedicată concursului, în competiție intrând 12 concurenți din întreaga țară, acompaniați de Orchestra Ionel Tudor. Seara a continuat cu recitalurile artiștilor Monica Anghel și Bere Gratis.
A doua seară de festival a fost dedicată Galei laureaților, urmată de recitalurile Anei Teodora Găitanovici (laureata ediției 2017), Nicoletei Nucă și Smiley.
Juriul celei de-a 51- ediții a fost format din Horia Moculescu – preşedintele juriului, Viorel Gavrilă, Titus Andrei, Adrian Romcescu, Andreea Andrei.
Laureații ediției din acest an ai „Trofeului tinereții“ – Amara au fost:
„Trofeul tinereţii” – Andrei Petruș (Maramureș)
Premiul I – Elena Cristiana Petcu (București)
Premiul al II-lea – Bianca Luminița Mihai (Buzău)
Premiul al III-lea – Andreea Claudia Dumitriu (București)
Premiul de popularitate – Raluca Moldoveanu (Ialomița)
Menţiune I – Catinca Popa (București)
Mențiune II – Daniela Bazac (Ialomița)
Prezentatori: Octavian Ursulescu și Alexandra Velniciuc
Parteneri media: TVR2, Radio România Actualități, Actualitatea Muzicală, Ultima Oră. Festivalul a fost transmis în direct de postul TVR 2.