Soliști vocali

Nicoleta Rădinciuc Vlad – solist vocal
Angajată din 2004 a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, funcţia solist vocal în cadrul orchestrei „Doina Bărăganului”.
Născută la Brașov, în inima țării, Nicoleta Rădinciuc și-a petrecut copilăria în comuna Cocora din Bărăganul ialomițean. Aici, în satul de la câmpie cu oameni și locuri aparte și-a descoperit darul divin, talentul de a cânta. Timpul, perseverența și mai ales dăruirea pentru arta interpretării cântecului popular muntenesc au făcut ca astăzi, Nicoleta Rădinciuc, să bucure și să încânte inimile iubitorilor de muzică populară. O prezență natural şi autentică, o voce cald timbrată, un stil de interpretare original prin care transmite fidel trăirile sufletului românesc sunt atuurile unei artiste care împletește cu succes talentul, pasiunea și munca.
Repertoriul interpretei se regăseşte în fonoteca Radio, şi pe CD-urile editate Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Daniel Trifu – șef serviciu, solist vocal
Daniel Trifu este un interpret de muzică populară și târgovească al Bărăganului, născut și crescut în localitatea Miloșești, județul Ialomița, la hotarul dintre cele trei județe de câmpie: Ialomița, Buzău și Brăila. S-a format in primă instanță la școala și biserica din satul natal, în spiritul creștin și al tradițiilor si obiceiurilor de la sat, conturându-și studiile la Seminarul Teologic Liceal din Municipiul Slobozia.
A studiat apoi la Facultatea de Teologie din București, după care, din dragostea pentru muzica populară, a urmat cursurile Școlii de Artă din București si ale Universității Naționale de Muzică tot din București. Actualmente, este masterand, anul 2, al Facultății de Litere, Universitatea București, secția “Etnologie, antropologie culturală și folclor”, șef serviciu la Ansamblul Folcloric “Doina Bărăganului” din cadrul C.J.C.P.C.T Ialomița și realizator de emisiuni folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune.
Din anul 2010 are înscris întreg repertoriul în play-list-ul Radio România si are numeroase apariții radio-tv, atât la televiziunea publică, cât și la cele private. De asemenea, a participat la numeroase concerte si spectacole în săli de renume din țară, printre care enumerăm: Sala Radio sau Sala Palatului din București. Activitatea din media si-a conturat-o si in calitate de prezentator, moderând emisiuni de televiziune atât la televiziunea publică, cât și la cele private. In anul 2011 a imprimat primul său album muzical la casa de discuri “Electrecord” din București iar in anul 2016 pe cel de-al doilea, la aceeași instituție. În anul 2015 a înființat taraful „Târgoveții de Odinioară“ cu care a participat la numeroase spectacole si festivaluri de profil.

COLABORATORI PERMANENȚI

Ionuț Cocoș – solist vocal
Ionuț Cocoș are 25 de ani și este absolvent al Facultății de Teologie „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanța și anul III la Facultatea de Litere, secția Etnologie din cadrul Universității București.
El vine din comuna Vlădeni, județul Ialomița și reprezintă zona etnofolclorică a Bărăganului. Ionuț Cocoș cântă din anul 2014, făcându-și debutul pe scena Festivalului Județean de Folclor „Zărzărică, zărzărea“ din județul Ialomița.
A fost nelipsit de pe scenele festivalurilor concurs, naționale și internaționale de muzică populară și are în palmaresul său peste 100 de premii din care 18 sunt trofee, printre care Trofeul Festivalului „Ion Albeșteanu“, „Elena Roizen“, „Maria Lătărețu“, „Felician Fărcașiu“, „Drăgan Muntean“, Premiul I „Maria Tănase“, Premiul I „Ion Dolănescu“, etc.
În acest timp Ionuț a reușit să facă două sesiuni de înregistrări în cadrul Radio România, cu Orchestra Națională Radio, are multe apariții televizate, dar și radio.
În prezent colaborează cu mai multe ansambluri profesioniste, iar ultimii ani activează ca și colaborator al ansamblului „Doina Bărăganului“.

Parteneriat instituțional cu Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia
A luat fiinţă în toamna anului 2009, cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la iniţiativa Părintelui Protopop Dumitru Drăghici şi a Părintelui Cătălin Stanciu – dirijorul coralei. În prezent, Corala numără 22 membrii clerici și tineri teologi și abordează un repertoriu diversificat format atât din piese religioase cât și din piese folclorice româneşti tradiţionale scrise în notaţie liniară şi psaltică.
Corala a susţinut mai multe concerte în ţară și în străinătate și are o colaborare fructuoasă cu Asociaţia Naţională Corală din România şi alte instituţii culturale cu care desfăşoară proiecte de promovare a credinţei, culturii şi tradiţiilor româneşti în spaţiul cultural european. În acest context, în cei 10 ani de existentă, Corala a concertat în Grecia, Franţa, Austria, Ungaria, Belgia și Spania.
Din anul 2015 Corala „Sf. Mina“ a susținut mai multe reprezentații alături de Ansamblul şi Orchestra „Doina Bărăganului” ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, aducând în actualitate piese reprezentative ale folclorului românesc autentic.
În ţară, a concertat la: Bucureşti (Sala Radio, Sala Palatului, Televiziunea Trinitas, Biserica Sf. Elefterie, Tinerimea Română), Constanţa, Cernavodă, Turda, Călărași, Bucovina, Râmnicu Vâlcea și evident, la Slobozia, cu diferite ocazii omagiale (de Sfintele Sărbători ale Naşterii Domnului, de Ziua Femeii, în concerte caritabile, de Ziua Națională României, în cadrul Festivalului de lieduri şi muzică sacră „Ionel Perlea“, la festivalul FAO, în bisericile din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Dirijorul formaţiei corale este Pr. Prof. Cătălin Stanciu care, alături de Pr. Dumitru Drăghici a pus bazele acestui grup de excepţie în toamna anului 2009.
Este membru, încă de la înfiinţare, al prestigioasei corale „Armonia“ din Constanta cu care a câştigat Medalia de Aur și titlul de Campioni Mondiali la Jocurile Olimpice Corale (World Choir Games) USA-2012, Gratz-2013, Riga- 2014, Sochi -2016, Africa de Sud – 2018
În prezent este Directorul Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia, profesor de Muzică bisericească şi Ansamblu coral la Seminarul Teologic din Slobozia, directorul Coralei Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului“ din Slobozia și preot slujitor la Biserica „Sf. Dumitru“ din Slobozia.

Nicole Dumitrașcu – solist vocal
A văzut lumina zilei la Bucureşti, în a treia zi de Crăciun, de Sfântul Ştefan, în data de 27 decembrie 2003, dar şi-a petrecut copilăria în Slobozia, în Bărăganul ialomiţean.
Încă din fragedă copilărie părinții i-au descoperit aptitudinile muzicale, iar la vârsta de 5 ani începe să studieze pianul, având până în prezent rezultate remarcabile la acest instrument, iar din clasa a V-a, în paralel cu pianul începe să studieze la clarinet. Tot la vârsta de 5 ani participă la primul festival unde a obţinut locul al II-lea, lucru care a motivat- o să meargă mai departe şi să dorească să se perfecţioneze.
În clasa a II-a, începe să frecventeze cursurile de dans popular în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Bărăganului“ sub îndrumarea maestrului coregraf Nicuşor Iancu. In prezent își aprofundează studiile de canto sub îndrumarea îndrăgitei interprete Lavinia Goste.
În decursul acestor ani, ca interpret de muzică populară, a obţinut numeroase premii, printre care pot fi menționate: Marele Premiu al Festivalului Național de Folclor „Ion Petreuș“ – Baia Mare 2021, Trofeul Festivalului Judeţean de Folclor „Zărzărică, Zărzărea“ – Ialomița; Trofeul Festivalului Naţional „Tinere Talente“; Locul I la Festivalul Național de Folclor „Aneta Stan“ – Cernavodă 2021, Locul I la Festivalul Național de Folclor „Doina Bărăganului“ – Slobozia 2021, Locul I Festivalul Internaţional „Dor de Cânt Românesc“ ; Locul II – Festivalul Internaţional „Natalia Şerbănescu“ şi multe alte premii, însă cel mai drag premiu obţinut, de care se simte foarte onorată, este Premiul Special oferit de familia Filofteiei Lăcătuşu, premiu obţinut în anul 2018 în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Filofteia Lăcătuşu“.
A avut apariţii pe postul naţional TVR în cadrul emisiunii „Popasuri Folclorice“, „O dată-n viață“ si „Vedeta populară“, ETNO TV în cadrul emisiunii concurs „Zestrea Neamului“, precum şi la posturile locale Antena 1 Slobozia şi TVSE în cadrul emisiunii „Poveşti şi Cântece“.
Deşi aflându-se la o vârstă fragedă, Nicole Dumitraşcu îşi doreşte să fie un interpret de succes, un om care munceşte cu pasiune, având dorinţa de a învinge, dorinţa de a câştiga, voinţa de a nu accepta înfrângerea, determinarea de a nu se opri niciodată, fiind conştientă că poate deveni model bun pentru alţii.