Ansamblul „Doina Bărăganului“ – mesagerul folclorului și tradițiilor românești în Spania, 29 nov. – 2 dec. 2019, Albacete

În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2019 Ansamblul „Doina Bărăganului“ format din Orchestra, dansatori și soliștii vocali Nicoleta Rădinciuc Vlad, Ionuț Cocoș și Nicole Dumitrașcu a răspuns invitației adresate de Consulatul României la Ciudad Real Spania, Consulatului Onorific al României la Albacete și Asociației Hispano Române din Spania. În data de 30 decembrie ansamblul a susținut un Concert folcloric în mijlocul românilor din orașul Cuenca, reușind prin cântec, joc și voie bună să aducă simțământul și trăirea autentică românească în fața a peste 200 de români din aceste meleaguri îndepărtate de țară.

În data de 1 decembrie Ansamblul „Doina Bărăganului“ a participat la Recepția oferită de Doamna Consul Doina Boblea – Șefa Oficiului Consular Român din Ciudad Real și Consulatul Onorific Român din Albacete unde a încântat audiența cu un deosebit program de jocuri, cântece folclorice și patriotice. Cei peste 300 de români prezenți au avut ocazia să simtă emoția sărbătoririi Zilei Naționale a României, bucurându-se și apreciind foarte mult nivelul prestației artistice oferite de Ansamblul ialomițean.

Grupul a fost însoțit și coordonat de Pr. Prof. Cătălin Stanciu – Managerul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.

Coregrafia a fost semnată de Nicușor Iancu, iar conducerea muzicală a fost asigurată cu măiestrie de Mihai Șerban.