2014

În ziua de 11 octombrie 2014, la Baza de cercetare şi expunere muzeală „Oraşul de Floci“ – Giurgeni s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Festivalului concurs de tradiţie culinară ialomiţeană „La Casa Tudorii“.

Ediţia a IV-a din 11 octombrie 2014 a concursului a înregistrat 268 reţete culinare, propuse de 43 de echipaje, cu aproape 200 de membri, din 18 localităţi, care au fost apreciate şi premiate de juriul festivalului.

Spectacolul artistic a fost susţinut de către Fanfara municipiului Slobozia, ansamblul ,,Doina Bărăganului”, cu soliştii: Adrian Măcianu şi Nicoleta Rădinciuc Vlad, ansamblul folcloric „Doruleţul”din comuna Făcăeni, ansamblul folcloric din comuna Gheorghe Doja, formaţia de dansuri populare din comuna Săveni, formaţia de dansuri populare de la Şcoala gimnazială nr.7 Feteşti, trupa de muzică veche românească ,,Anton Pan” din Bucureşti, formaţiile de dansuri populare din comuna M. Kogălniceanu , formaţia de dansuri populare din comuna Vlădeni, grupul de mandoline din comuna Giurgeni, ansamblul folcloric „Floare de colţ“ din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, grupul vocal bărbătesc şi formaţia de dansuri populare din comuna Giurgeni, ansamblul de tradiţii rome al Şcolii gimnaziale nr. 6 Feteşti, ansamblul folcloric „Drăgaica“ din Căzăneşti, soliştii de muzică populară Ioana Marin, Marian Cucu şi Elena Gârbacea.