2012

În perioada 13-14 octombrie a avut loc la Baza de cercetare şi expunere muzeală „Oraşul de Floci“, comuna Giurgeni, cea de-a II-a ediţie a Festivalului-concurs judeţean de tradiţie culinară ialomiţeană „La Casa Tudorii“.

Festivalul a atras şi în acest an un public şi concurenţi numeroşi, care au prezentat la standuri reţete culinare specifice zonei de unde provin. Ediţia a doua a adunat peste o mie de vizitatori, peste 80 de echipaje participante, 232 de concurenţi, care au participat cu peste 230 de reţete culinare.

Manifestarea a inclus şi momente artistice susţinute de ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“, grupul folcloric tradiţional „Izvoraşul“ din Ghimpaţi, ansamblul folcloric „Colinda“ din Jilavele, grupul folcloric de copii din Griviţa, grupul instrumental de mandoline din Giurgeni, ansamblul focloric „Doruleţul“ din Făcăeni, grupul folcloric „Spicul“ din Luciu, grupul de dansuri rome din Feteşti, soliştii Ioana Marin, Adrian Măcianu, Nicoleta Rădinciuc Vlad şi Nicolae Rotaru.