Anul 2012

Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ a primit în anul 2012 mai multe invitaţii de participare la evenimente culturale internaţionale (festivaluri internaţionale de folclor în Olanda, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Portugalia, Macedonia). În lunile iunie şi august ansamblul a onorat două dintre invitaţiile primite:

– Festivalul Internaţional de Folclor „Op Roakeldais“, ediţia 47, de la Warffum – Olanda (27 iunie – 1 iulie), unul dintre cele mai renumite festivaluri internaţionale de folclor din Europa. La acest festival au participat 12 ţări din 4 continente. Evoluţia ansamblului „Doina Bărăganului“ a fost foarte apreciată de organizatori şi publicul participant, confirmând astfel valoarea sa.

– Festivalul internaţional de folclor din „IFF Burgas“, ediţia 40 – Bulgaria (20-24 august). Pe parcursul evenimentului s-au desfăşurat mai multe manifestări cultural-artistice (spectacole, work-shopuri, vizite la muzee, întâlnire cu oficialităţi, etc.).

La Festivalul internaţional de folclor de la Veles (Macedonia), la recomandarea instituţiei noastre, România a fost reprezentată de ansamblul folcloric din Vlădeni, care a fost astfel promovat pentru rezultatele deosebite obţinute în ultimii ani.

 –

Festivalul Internaţional de Folclor „Op Roakeldais“ – Olanda – ediţia 47 (27 iunie – 1 iulie)

oproakeldais 2012

 

Festivalul Internaţional de Folclor de la Burgas – Bulgaria – ediţia 40 (20 – 24 august)

folklore-festival-bourgas-2012