Prezentare

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita insumeaza valorile culturii populare din judet, identificand, conservand si valorificand datele folclorice, proiectandu-le in contextul socio-politic contemporan.

Institutia stimuleaza în mod sustinut procesul de creatie populara la nivelul tuturor genurilor artistice, punand totul sub semnul configurarii valorice in context national si international.

Alcatuit dintr-o echipa tanara si ambitioasa Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita ridica problema studierii culturii populare in contemporaneitate si a modalitatilor efective de a separa autenticul de kitsch, pentru a asimila traditiei manifestarile actuale si neconventionale ale vietii folclorice, pentru a sustine material valorile creatiei taranesti.

Modalitatea de realizare a acestor obiective vizeaza structurarea activitatilor institutiei pe doua coordonate principale: programul „cercetare, conservare, pregatire metodologica“ si programele cultural artistice.

Organigrama instituției

Raport de activitate pe anul 2016

Regulament de organizare și funcționare


internet connection speed test