Poveste din Bucureștiul de odinioară

În organizarea Consiliului Județean Ialomița și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în data de 27 septembrie 2018, la Sala de spectacole „Europa“ a Consiliului Județean Ialomița a avut loc concertul extraordinar „Poveste din Bucureștiul de odinioară“.

Actrița Miruna Ionescu și violonistul Valentin Albeșteanu au creat un univers sonor recompus din veacuri de cântece fericite. Într-un concept muzical unic, ce păstrează parfumul, eleganța și candoarea acelor timpuri, cei doi artiști au adunat melodiile reprezentative ale Bucureștiului interbelic, trecute demult în negura uitării. Protagoniștii acestui spectacol au salvat dincolo de timpuri o poveste muzicală despre frumuseţe şi adevăr.

Romanța, tangoul, valsul și foxtrotul, emoția și respectul pentru valori au reînviat Micul Paris într-un spectacol unic, conceput și realizat pentru bucuria publicului. Alături de cei doi artiști au fost soprana Ramona Păun, baritonul Marius Nine, pianistul Valentin Zoltan Cucu, acordeonistul Dan Mustățea și contrabasistul Nicolae Petrea. Cel care ne-a făcut să trăim cu emoție refrenele nemuritoare de altădată a fost povestitorul spectacolului – Octavian Ursulescu.

Este datoria noastră de onoare de a ne reaminti de aceste extraordinare și nepieritoare creații muzicale, contribuind la conservarea și promovarea patrimoniului tradițional românesc.