Festivalul Naţional de Folclor „DOINA BĂRĂGANULUI“ Ediţia a V-a, 15-16 septembrie 2021, Slobozia

Seara I: În organizarea Consiliului Județean Ialomița, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Municipiului Slobozia și Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia, a avut loc ediția a V-a a Festivalului Naţional de Folclor „Doina Bărăganului“. Au urcat pe scenă, în fața unui juriu de specialitate, 12 concurenți din toate zonele folclorice ale țării.
Momentul a fost întregit de recitalurile susținute de Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului”, cu soliștii vocali Nicoleta Rădinciuc și Ionuț Cocoș, și de îndrăgitul artist Gelu Voicu.

Seara II: INGRID BOENGIU din Gorj este câștigătoarea Trofeului Festivalului Național de Foclor „Doina Bărăganului” (ediția a V-a), a cărui gală a laureaților a avut loc în această seară, pe scena Casei Municipale de Cultură!Premiul I i-a revenit lui Nicole Dumitrașcu, din Ialomița, în timp ce Premiul al lI-lea merge în Sălaj, prin Crina Pop. Stelian Păun din Giurgiu a primit Premiul al III-lea, iar cele două mențiuni au fost câștigate de Ana Dragu, din Neamț, și Marta Pârvu, din Brăila.
În cadrul evenimentului, artistul ialomițean NICOLAE ROTARU a primit din partea autorităților locale o plachetă în semn de omagiu pentru cei șaptezeci de ani de viață, din care cincizeci în slujba cântecului popular.Seara s-a încheiat cu recitalul îndrăgitei interprete a foclorului moldovenesc, Margareta Clipa.