Festivalul-concurs național de folclor „Doina Bărăganului“, Ediția a VI-a, 3-4 aprilie 2024, Sala Europa

În organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa s-a desfăşurat, în perioada 3-4 aprilie 2024, la Slobozia, cea de a VI-a ediție a Festivalului-concurs național de folclor „Doina Bărăganului“, un adevărat regal de muzică populară, talent și emoție.
Sunetele muzicii, frumusețea și autenticitatea portului popular prezentat de participanţi impresionează de fiecare dată publicul ialomiţean, cald şi receptiv, fiecare concurent încercând şi reuşind în mod remarcabil să aducă în fața spectatorilor bogăţiile spiritualităţii folclorice ale zonei pe care o reprezintă. Prima seară de concurs s-a încheiat cu recitalurile oferite de Ingrid Boengiu laureata ediției precedente și invitații speciali: Zorina Bălan, Angelica Flutur, Gabriel Dumitru, Paul Ananie.
A doua zi a început cu gala laureaților, câștigătorii acestei ediții fiind:
Trofeul FestivaluluiNicole Dumitrașcu (Ialomița)
Premiul I – Didi Ionuț Cojocariu (Suceava)
Premiul II – Robert Daniel Vlad (Buzău)
Premiul III – Erika Daria Zgârdău (București)
Mențiune – Georgiana Mădălina Avădănei (Iași)
Mențiune – Luiza Ștefania Muscalu (Iași)
Festivalul a fost încununat de recitalurile oferite de Ansamblul folcloric Doina  Bărăganului cu soliștii Ionuț Cocoș, Nicoleta Rădinciuc Vlad și Daniel Trifu Constantin și de Constantin Enceanu acompaniat de orchestra Doina Bărăganului. Festivalul urmează să fie difuzat de TVR în emisiunea Tezaur Folcloric și de Radio România la Antena Satelor.