Consfătuirea națională a directorilor din instituțiile naționale și județene din domeniul culturii tradiționale și al patrimoniului cultural imaterial

În perioada 27-29 iunie 2017 se va desfăşura la Gura Humorului, județul Suceava, Consfătuirea națională a directorilor din instituțiile naționale și județene din domeniul culturii tradiționale și al patrimoniului cultural imaterial, ediția a XII-a.

Întâlnirea face parte din programul național de coordonare metodologică și constituie pentru toți participanții un prilej de dialog direct.

Organizatorul evenimentului este Institutul Național al Patrimoniului, având ca partener instituțional Centrul Cultural „Bucovina“ – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava.

Proiectul se adresează directorilor din instituțiile naționale și județene din domeniul culturii tradiționale și patrimoniului cultural imaterial și cuprinde patru sesiuni, desfășurate sub genericul Valorificarea patrimoniului cultural imaterial – reglementări, structuri, programe prioritare – registrul național al elementelor de patrimoniu imaterial, baze de date specifice.

Subiectele propuse pentru această ediție sunt:

– patrimoniul cultural imaterial – promovare și valorificare, concepte și context actual;

– structuri instituționale, legislație, proiecte și activități specifice;

– modalități de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial.

Proiectul include aplicația de teren Valori identitare de patrimoniu cultural imaterial, organizat de CCPCT – Centrul Cultural „Bucovina“.

La acest eveniment Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița va fi reprezentat de managerul instituției – Pr. Prof. Cătălin Stanciu.